top of page
antonpr_photo%252525252520_edited_edited
me_edited_edited.jpg

Luz Romkema, PhD

Voeding is mijn passie. Ik heb een bachelor in Voeding en Diëtetik (in Mexico) en een master in Voeding en Gezondheid (hier in Nederland) gedaan. Het idee van Kennis-Smaken ontstond na mijn ervaringen tijdens het laatste jaar van mijn promotie, toen mijn zoon werd geboren. Ik kon zien hoe moeilijk het was voor andere moeders (met name expatmoeders) om goede, betrouwbare voedingsinformatie te vinden. Ik wilde dat veranderen! Ik realiseerde mij dat ik een bijzonder voordeel had dankzij mijn ervaring in voeding, eten en consumentengedrag, sensorische wetenschap en evenals mijn eerdere werk met kinderen. Ik besloot dat ik die kennis wilde delen met alle ouders en verzorgers die empowerment willen krijgen op het gebied van kindervoeding.

​

Curriculum

​

2020 Oprichter en docent Kennis-Smaken

​

2020 Post-hbo Kindervoeding en Kinderdiëtetik

​

2014-2019 PhD-onderzoeker (Wageningen Universiteit, Nederland)

Project: Consumenten fysiologische reacties bij onverwachte voedselproducten

​

2012-2014 Master in Nutrition and Health (Wageningen Universiteit, Nederland)

Project 1: Eetgedrag en sensorische voorkeuren van vrouwen die borstvoeding geven (Danone Nutricia Research, Nederland)

Project 2: Effect van pectine en cichoreiwortelvezels op verzadigingsgevoel 

​

2011-2012 Onderzoeksassistent Nutrigenomica and Nutrigenetica (INMEGEN, Mexico Stad)

 

2009-2010 Voedingsdocent voor kinderen (Nutripro (voormalig Nutri2, Mexico Stad)

​

2007-2012 Bachelor in Voeding en Diëtetik (Universidad Iberoamericana, Mexico Stad)

 

Extra ervaring

​

2011-2012 Student-assistent voedingsfysiologie (Universidad Iberoamericana, Mexico Stad)

​

2010-2011 Voedingskliniek assistent (Universidad Iberoamericana, Mexico Stad)

​

Zomer 2010 Voedingsadviseur en instructeur voor geïmmigreerde moeders en kinderen (Catholic Charities of the Archdiocese of Chicago, Chicago)

​

bottom of page